A főtt magvak használata alapvető fontosságú a keszegek, kárászok, pontyok és amurok horgászatában!
Itt elsősorban a búzáról és kukoricáról beszélünk, ezen felül a spodmixben a két összetevőhöz kendermag is társul.
Egyaránt biztosítanak fehérjedús és szénhidrátokban gazdag táplálékot.
A főtt magvak előnye a száraz, vagy áztatott társaikhoz képest, hogy a halak sokkal szívesebben fogyasztják, illetve sokkal könnyebben és hamarabb meg is emésztik. Így nem kell attól tartanunk, hogy az etetésünkre tévedő halak majd csak 1-2 nappal később szeretnének újra táplálékhoz jutni.
Különösen fontos ez olyan tavakon, egyéb természetes vizeken, ahol alacsony a hal sűrűség.
Ízesítetlen változatokban kerülnek forgalomba, így vagy ebben az állapotban kínáljuk fel a halaknak, vagy saját magunk szabályozhatjuk, melyik aromából és mennyi kerül bele a keverékbe.
Aromásítása főként tavasszal és ősszel ajánlott, nyári időszakban a természetes, natúr ízük, illatuk utánozhatatlan.Bojlis horgászatokra, túrákra is kifejezetten ajánljuk őket, mivel a nagytestű pontyok, amurok éppen úgy előnyben részesítik az apró magvakat, mint a bojlit, vagy pelletet. A kukorica jelentőségét pedig nem kell bemutatni.
Bejuttatása spombbal, vagy rakétával könnyedén és nagy mennyiségben megoldható.Kedvező áruk miatt, nagy mennyiségben használva, szoktató etetésre is alkalmas.